Tjap tjoi voor 2 personen



Ingrediënten:

4 teentjes knoflook
ketjap manis
scheutje gember siroop
2 kipfilets
1 rode en 1 gele paprika
1 grote wortel
6 grote champignons
� prei
3 grote paksoi bladeren
handvol taug�
1 ui
sesamolie
oestersaus






Bereidingswijze:

Maak een marinade van 2 knoflookteentjes,
een scheutje ketjap en wat gembersiroop.
Snijd de kipfilets in lange dunne repen en
marineer ze 30 minuten. Breng een pan met
water aan de kook. Snijd de paprika�s en wortel
in grove stukken, leg deze 1 minuut in het
kokend water, giet snel af en spoel koud.
Zet apart in een bak met koud water. Champignons
en prei grof snijden. Snijd het paksoi blad
van de harde nerf en snijd het in grove stukken.
Voeg de uitgesneden nerf bij de wortel en de
paprika. Snijd de ui in grote ringen en pers 2
teentjes knoflook. Laat de kipfilets uitlekken.
Verhit een scheut sesamolie in een wok en doe
de ui en de knoflook erin, bak tot het glazig is.
Voeg de kipfilet toe. Voeg als de kip gaar is,
de groenten toe. Doe er dan pas een flinke scheut
oestersaus toe. Doe als laatste de taug� met de
koolbladeren erbij. Direct opdienen.

Home